Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Να αλλάξει τώρα το εκλογικό σύστημα ώστε να επιλέγονται άξιοι για θέσεις που απαιτούν αυξημένα προσόντα και κρίνουν την τύχη του Λαού μας.
Ο κύριος στόχος του νέου εκλογικού συστήματος να είναι η κατάργηση των κομματικών μηχανισμών που διχάζουν ανούσια τους πολίτες με την καθιέρωση Ενιαίου Εθνικού ψηφοδελτίου και όχι κομματικού .
Δεν είναι δυνατό οι Εθνικοί βουλευτές να μη μπορούν να αρθρώσουν λέξη έναντι στην κομματική γραμμή γιατί το δημοκρατικό κόμμα τους θα τους διαγράψει.
Έτσι όπως δουλεύει σήμερα το σύστημα δεν χρειάζονται στην βουλή , μπορούν να αντικατασταθούν από τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος ο οποίος θα ψηφίζει σύμφωνα με την κομματική εντολή.
Τουλάχιστον θα εξοικονομήσουμε χρήματα και θα έχουμε ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα με μόνο πέντε μισθούς και όχι τριακόσιους.
Για να μπει κάποιος στο Εθνικό ψηφοδέλτιο θα πρέπει να έχει ορισμένα προσόντα για τις θέσεις που πιθανόν κάποια στιγμή να κληθούν να αναλάβουν στο κράτος .
Δεν είναι δυνατόν ιατροί –οδοντογιατροί – δικηγόροι κλπ να κάθονται σε καρέκλες που απαιτούν ιδιαίτερα προσόντα ( οδοντογιατρός ανεπάγγελτος έγινε υπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ, ανεπάγγελτοι γίνανε πρωθυπουργοί κλπ ).
Τα προσόντα του βουλευτή θα πρέπει τουλάχιστον να είναι :
1. Πτυχία πανεπιστημίου κυρίως με γνώσεις οικονομικών , marketing & management και λίγα από διαφορετικές άλλες εξειδικευμένες ειδικότητες
2. Για θέσεις που απαιτούν εξειδικευμένο πτυχίο Αρχιτέκτονα , Μηχανικού, Δικηγόρου , γιατρού κλπ θα πρέπει να ζητείται οπωσδήποτε και δεύτερο πτυχίο ή μεταπτυχιακό σε οικονομικά και management .
3. Για ανάληψη θέσης θα πρέπει να έχει επιτυχημένη προϋπηρεσία τουλάχιστον 10 ετών σε ανάλογες θέσεις ιδιωτικού τομέα .
4. Ξένες γλώσσες
Αυτά τα απλά προσόντα που ζητούνται τώρα από τους νέους μας για θέσεις μικρότερης σημασίας ,πόσοι από τους υπάρχοντες βουλευτές και υπουργοί τα έχουν ?
Πόσους από αυτούς θα προσλαμβάνατε αν είχατε μία επιχείρηση και σας ερχόντουσαν με τα βιογραφικά τους ? σκεφθείτε τους έναν , έναν και θα γελάσετε πολύ , πολύ λίγους μετρημένους στα δάκτυλα .
Το μόνο που γνωρίζουν καλά είναι η πολιτικάντικη συμπεριφορά , ίντριγκες ,λόγια με κλισέ , γραβάτες , τηλεόραση με γνώμη επί παντός θέματος , δηλαδή κλασικοί βλαχοδήμαρχοι .
Το υπάρχον πολιτικό δυναμικό στην χώρα μας είναι ανεπαρκέστατο γιαυτό μας έφεραν στην θέση που είμαστε τώρα , στην χρεοκοπία .
-ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ , ΕΘΝΙΚΕΣ ,
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΛΠ
-ΞΗΛΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ
-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗΣ
ΑΞΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ .
-ΚΑΜΙΑ ΔΑΠΑΝΗ ΓΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ MARKETING , ΑΦΙΣΕΣ ΚΛΠ.
-ΟΙ ΑΞΙΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ
ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΤΟΥΣ.