Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Οι μισθοσυντήρητοι βουλευτές μας

Μια ευκαιρία, έστω και για επικοινωνιακούς λόγους στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα ήταν να κόψει μαχαίρι τα προκλητικά προνόμια των βουλευτών εν μέσω της οικονομικής κρίσης που διανύει η χώρα μας.

Ο ετήσιος μισθός ενός βουλευτή στη Βρετανία είναι 60.675 λίρες, δηλαδή περίπου 65.000 ευρώ.

Σε αντίθεση βέβαια με τους δικούς μας που ο καθένας τους τσεπώνει...

τουλάχιστον το διπλάσιο απο τους Βρετανούς δηλαδή 140.000 ευρώ τον χρόνο !!!!

Αυτά βέβαια είναι τα φανερά, γιατί το τι συμβαίνει «κάτω απ’ το τραπέζι»...

Και δεν μιλάμε για τα... υπόλοιπα προνόμια που έχουν οι δικοί μας εθνοσωτήρες, προνόμια που φαντάζουν άπιαστο όνειρο σε όλους τους άλλους Ευρωπαίους βουλευτές.

Αλλά ούτε βέβαια για τις αποδοχές των λεγόμενων Υπουργοποιημένων βουλευτών !!!

Πηγή: ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ
edydimosiou.blogspot.com
Γιατί η κρίση μας κάνει καλό;

1. Το δημοσιονομικό σοκ μας αφυπνίζει. Σταδιακά συνειδητοποιούμε ότι ο μεταπολιτευτικός επιχώριος ευδαιμονισμός για χρόνια συντηρούνταν με δανεικά. Λεφτά δεν υπάρχουν, υπάρχουν όμως μεγάλες δυνατότητες να δημιουργηθεί πλούτος εφόσον εφαρμοστούν οι κατάλληλες πολιτικές.

2. Αποκτήσαμε συλλογικό στόχο για τον οποίο αξίζει να αγωνιστούμε μετά την ένταξη στην ΟΝΕ το 2001 και τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004. Είναι η έξοδος της χώρας από την κρίση και την παρακμή. Η εθνική ανάταση και η οικονομική ανάταξη.

3. Μεταβάλουμε, έστω προσωρινά, τις καταναλωτικές μας συνήθειες κάνοντας καλό στην τσέπη και την υγεία μας. Από ανυπόμονοι καταναλωτές που ζουν για να καταναλώνουν (homo consumerus), αναγκαζόμαστε να χαλιναγωγήσουμε τις επιθυμίες μας, ενώ γινόμαστε πιο προσεκτικοί και φιδωλοί στις αγορές μας.

4. Μειώνονται αργά και σταθερά οι τιμές των ακινήτων, οι οποίες σύμφωνα με την εξαμηνιαία έκθεση για την αγορά ακινήτων του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών είναι υπερτιμημένες από 10% έως 30%. 250 χιλιάδες σπίτια παραμένουν απούλητα δημιουργώντας ευκαιρίες για νέους και παλιούς που θέλουν να αγοράσουν κατοικία.

5. Γίνεται πιο δίκαιη η φορολογία. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες καταργείται η αυτοτελής φορολόγηση, περιορίζονται στο ελάχιστο οι εξαιρέσεις, ενιαιοποιείται η φορολογική κλίμακα, επιστρέφει ο φόρος σε κληρονομιές και γονικές παροχές, φορολογείται η μεγάλη ακίνητη περιουσία, μπαίνει στο στόχαστρο η μεγάλη φοροδιαφυγή και το οικονομικό έγκλημα, το αφορολόγητο όριο συνδέεται με την επίδειξη αποδείξεων για δαπάνες, μπαίνουν παντού ταμειακές μηχανές.

6. Το ασφαλιστικό σύστημα προσαρμόζεται σταδιακά στα πραγματικά οικονομικά και δημογραφικά δεδομένα. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες κόβονται όλα τα ειδικά όρια ηλικίας που επιτρέπουν πρόωρη έξοδο από την εργασία, ενιαιοποιούνται οι κανόνες ασφάλισης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης γίνονται τρία, η αρχιτεκτονική του συστήματος παίρνει χαρακτηριστικά οιονεί μικτού με μία βασική σύνταξη (αναδιανεμητική) και μία ανταποδοτική.

7. Εξορθολογίζεται η μισθολογική δαπάνη στο δημόσιο. Ήδη οι υπερωρίες των αποσπασμένων σε βουλευτικά γραφεία, διοικητές οργανισμών, υπουργούς κοκ μειώθηκαν κατά 50% και έπεται συνέχεια για τους υπόλοιπους υπαλλήλους. Χοντρό είναι και το ψαλίδι στα επιδόματα που μειώνονται μέχρι και 10% για τους πιο ευνοημένους. Ανοίγει επιτέλους και από άλλη αφετηρία πλέον η συζήτηση για την ενιαιοποίηση του μισθολογίου των Δημοσίων Υπαλλήλων.

8. Κλείνει η στρόφιγγα των προσλήψεων από την πίσω πόρτα στο Δημόσιο με το ΑΣΕΠ να επεκτείνει το πεδίο αρμοδιότητάς του.

9. Εξασθενίζει κάπως η δύναμη των συντεχνιών. Οι πολίτες, ξεμπλοκάρουμε ψυχολογικά από τα μπλόκα και τις αντιδράσεις των εγωιστικών συμφερόντων, αφού πλέον αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα της κατάστασης και στην συντριπτική μας πλειοψηφία θεωρούμε τα όποια μέτρα αναγκαία και δίκαια.

10. Παύουμε να αισθανόμαστε βολικά ως κοινωνία συνενοχής. Δεν ανεχόμαστε πλέον τη διαφθορά, την παρακμή, το παραμύθιασμα, δεν δικαιολογούμε τις παθογένειες και τα χρόνια προβλήματα, δεν υποκύπτουμε στον ωχαδελφισμό, δεν τρώμε κουτόχορτο, δεν υιοθετούμε τη θεωρία όλοι ίδιοι είναι. Γι' αυτό κι επειδή οι περισσότεροι πολίτες βάζουμε πλάτη για να βγει η Ελλάδα από την κρίση έχουμε απαιτήσεις. Τόσο από τον εαυτό μας όσο και από την κυβέρνηση, την οποία θα τιμωρήσουμε σκληρά εάν αποτύχει.

Πηγή G700
ΠΓΔΜ: Μείωση κατά 0,5% του βασικού επιτοκίου της Κεντρικής Τράπεζας 05/01/2010
Σε νέα μείωση του βασικού επιτοκίου, κατά 0,5%, προχώρησε η Κεντρική Τράπεζα της ΠΓΔΜ. Είχε προηγηθεί μείωση κατά μισή ποσοστιαία μονάδα τον περασμένο Νοέμβριο. Πλέον, το βασικό επιτόκιο της Κεντρικής Τράπεζας της ΠΓΔΜ ανέρχεται σε 8%.

Συρρίκνωση της οικονομίας κατά 1,8%, το τρίτο τρίμηνο του 2009 28/12/2009
Συρρίκνωση κατά 1,8% σημείωσε η οικονομία της ΠΓΔΜ , στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας.

Στο 31,9% η ανεργία το δεύτερο τρίμηνο του 2009 12/10/2009
Στο 31,9% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στην ΠΓΔΜ το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με στοιχεία του Κρατικού Γραφείου Στατιστικής της χώρας.

Αυστραλοί θα εξορύξουν χρυσό στη ΠΓΔΜ 21/08/2009
Αυστραλιανή εταιρία ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε σημαντική επένδυση στην ΠΓΔΜ.

Στα 327 ευρώ ανήλθε ο μέσος μηνιαίος μισθός τον μήνα Μάιο 29/07/2009
Ο μέσος μηνιαίος καθαρός μισθός στην ΠΓΔΜ, τον μήνα Μάιο ανήλθε στα 20.112 δηνάρια (327 ευρώ), σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας.
Παπανδρέου: Η επίβιωση της Ελλάδας "τίθεται εν κινδύνω"
Εκτύπωση σελίδαςΕκτύπωση
Αποθήκευση σελίδαςΑποθήκευση
Αποστολή με e-mailΑποστολή
Μέγεθος κειμένουΜέγεθος
Facebook
Twitter

"Η ίδια η επιβίωση της χώρας τίθεται εν κινδύνω" παραδέχεται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, την ώρα που βρίσκεται αντιμέτωπος με απεργίες, λόγων των δραστικών περικοπών στον προϋπολογισμό μετά τις πιέσεις από τις Βρυξέλλες για τη σταθερότητα του ευρώ.

Παράλληλα, επαναλαμβάνει ότι η χώρα μας δεν ζητεί χρήματα από τη Γερμανία. Στο ίδιο δημοσίευμα, το περιοδικό επικαλείται πηγές του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τις οποίες οι χώρες της Ευρωζώνης, εξετάζουν την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα ύψους 20 με 25 δισεκατομμύρια ευρώ σε δάνεια και εγγυήσεις.

"Όλοι γνωρίζουμε ότι η κατάσταση θα είναι πολύ επώδυνη. Πρόκειται για την επιβίωση της χώρας μας", δήλωσε ο κ. Παπανδρέου στο περιοδικό, το οποίο κυκλοφορεί την Κυριακή με ημερομηνία της Δευτέρας.

Ωστόσο, ο κ. Παπανδρέου εκφράζει την αποφασιστικότητά του να πιέσει για την εφαρμογή σκληρών οικονομικών μεταρρυθμίσεων παρά τις επικείμενες πανελλαδικές απεργίες.

"Έχουμε τη λαϊκή στήριξη. Τα συνδικάτα το γνωρίζουν κι εκείνα. Είμαι αποφασισμένος να διατηρήσω αυτή τη θέση μου", προσθέτει πρωθυπουργός.

Την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν απεργίες οι εργαζόμενοι με αφορμή τα μέτρα που περιλαμβάνουν το πάγωμα των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, τις περικοπές στα επιδόματα, την αύξηση κατά δύο χρόνια του μέσου ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και της επιβολής υψηλότερων φόρων.

Στις 24 Φεβρουαρίου τα δύο μεγαλύτερα συνδικάτα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με τη συμμετοχή και της ΟΤΟΕ έχουν προγραμματίσει γενική πανελλαγική απεργία, αντιδρώντας στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην εισοδηματική πολιτική, το φορολογικό και το ασφαλιστικό σύστημα.

Η χώρα μας την περασμένη εβδομάδα εξασφάλισε την έγκριση για ένα πρόγραμμα λιτότητας, το οποίο προβλέπει τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος από το 12.7% του ΑΕΠ το 2009 στο όριο του 3%, σύμφωνα με τις συστάσεις της Ε.Ε, ως το 2012, με μείωση κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες εντός του 2010.

Σε αντάλλαγμα, οι υπουργοί της Ευρωζώνης και της ΕΕ απέσπασαν τη δέσμευση της Αθήνας, να παρουσιάσει περαιτέρω αυστηρά οικονομικά μέτρα ως τις 15 Μαρτίου, που αναμένεται να υποβάλει την πρώτη από μία σειρά μηνιαίων εκθέσεών της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κατάσταση στα δημόσια οικονομικά της.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε σίγουρος ότι η Ελλάδα θα επιτύχει τη φιλόδοξη μείωση στο έλλειμμα του προϋπολογισμού με την πάταξη της δωροδοκίας της διαφθοράς.

"Αν το κράτος μας λειτουργούσε καλά δεν θα χρειάζονταν περαιτέρω περιορισμοί. Αλλά εφόσον υπάρχουν τόσο μεγάλες σπατάλες παντού, μπορούμε επίσης να κάνουμε και μεγάλη οικονομία", δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

Ως παράδειγμα ο πρωθυπουργός ανέφερε τα αποτελέσματα μελέτης που εκπόνησε τον περασμένο χρόνο ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), η οποία έδειξε ότι το 30% του συνόλου των δαπανών σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας αφορά τη διαφθορά.

"Απλώς φανταστείτε πόσα χρήματα θα γλιτώναμε μόνο από την εισαγωγή υπολογιστών στα νοσοκομεία", είπε ο κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η διαφθορά είναι διάχυτη στις δημόσιες υπηρεσίες, ενώ το πολιτικό σύστημα ενθαρρύνει την ευνοιοκρατία και τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος.

Ως εκ τούτου, είπε, πολλοί είναι εκείνοι που έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο κράτος και δεν πληρώνουν τους φόρους τους. "Πρέπει να δούμε την κρίση ως μία ευκαιρία να θεσπίσουμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις", είπε ο πρωθυπουργός.

Ο ίδιος απάντησε στις ανησυχίες των Γερμανών ότι θα χρειαστεί να βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση, αφού αντιμετωπίσουν τις δικές τους περικοπές.

"Δεν ζητάμε χρήματα από τη Γερμανία, ακόμη κι αν μερικές φορές το ζήτημα παρουσιάζεται έτσι", είπε ο κ. Παπανδρέου τονίζοντας ότι η Ελλάδα χρειάζεται ωστόσο να έχει πρόσβαση στην πίστωση με τις ίδιες συνθήκες, όπως οι άλλες χώρες, ώστε να επιτύχει τη μεταρρύθμιση.

Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Αθήνα έχουν βυθίσει την ευρωζώνη στη σοβαρότερη κρίση της από τότε που εισήχθη (το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα) πριν από 11 χρόνια, κάνοντας τις αγορές να εστιάσουν την προσοχή τους σε άλλες επισφαλείς από δημοσιονομική άποψη χώρες, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία.
Der Spiegel: Βοήθεια μέχρι 25 δισ. στην Ελλάδα


"Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού οι χώρες της ευρωζώνης θα παράσχουν από κοινού βοήθεια ύψους 20-25 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα.

Τη χορήγηση βοήθειας στην Ελλάδα από τις χώρες της Ευρωζώνης της τάξης των 20-25 δις. Ευρώ προβλέπουν ορισμένες «πρώτες σκέψεις» του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με...

προδημοσίευση ρεπορτάζ του περιοδικού Der Spiegel που κυκλοφορεί την Κυριακή. Το περιοδικό περιέχει αφιέρωμα για την Ελλάδα μαζί με συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου.

Αναφερόμενο στις "αρχικές εκτιμήσεις" του υπουργείου, το Der Spiegel γράφει ότι το μερίδιο της οικονομικής βοήθειας που θα παράσχει η κάθε χώρα προς την Ελλάδα θα υπολογιστεί με βάση το ποσοστό του κεφαλαίου που κάθε χώρα διαθέτει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής τις πληροφορίες του Der Spiegel. Ωστόσο, σε ερώτηση πριν απο τρεις ημέρες για το αν η γερμανική κυβέρνηση «βλέπει» την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μίχαελ Οφερ είχε δηλώσει πως «δεν τίθεται τέτοιο θέμα», παραπέμποντας και στις δηλώσεις του έλληνα πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα, περαν της πολιτικής στήριξης δεν έχει ζητήσει από τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ενωση κανενός είδους οικονομική βοήθεια.

Στην προδημοσίευση πάντως του ρεπορτάζ αναφέρεται ότι η από κοινού βοήθεια των χωρών της Ευρωζώνης θα αποτελείται από δάνεια και εγγυήσεις και ότι στη Γερμανία θα αναλογεί ένα ποσό της τάξης των 4-5 δισ. Ευρώ (από το συνολικό των 20-25 δις.), καθώς και ότι την διεκπεραίωση των σχετικών διαδικασιών προβλέπεται να αναλάβει η κρατική τράπεζα Kreditanstalt fuer Wiederaufbau . "Οι συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε - αναφέρεται - συνδέουν τη χορήγηση της βοήθειας με αυστηρούς όρους και συναρτούν την καταβολή της πρώτης δόσης με την εκπλήρωση των προϋποθέσεων που θα έχουν τεθεί".

Στο κείμενο των συνεργατών του Σόιμπλε συμπεριλαμβάνονται προτάσεις για «μεσοπρόθεσμα» μέτρα καλύτερου συντονισμού της οικονομικής πολιτικής των χωρών της Ευρωζώνης, καθώς και η δημιουργία μελλοντικά ενός ευρωπαϊκού θεσμού κατά το πρότυπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προκειμένου να επωμίζεται, όταν χρειάζεται, μέτρα διάσωσης μιας χώρας. "

http://www.newsit.gr/

Share on Facebook

Διαβάστε Περισσότερα
Αναρτήθηκε από troktiko
Διαβάστε το προσεκτικά και σκεφτείτε και τη δική σας στάση. Για να αλλάξει επιτέλους αυτή η χώρα πραγματικά σελίδα.

"Εγώ κ. Πρωθυπουργέ, εγώ θα σας δανείσω ! Ατόκως και για όσο χρόνο χρειαστεί. Γιατί πιστεύω στον έντιμο αγώνα σας κι ας μην είμαι ΠΑΣΟΚ.

Γιατί πλήρωσα στη Βενετία για να δω, εκεί, το δισκοπότηρο της πατρίδας των παππούδων μου , της Τραπεζούντας, , γιαυτό.

Για τα άλογα του Ιπποδρόμου της Κωνσταντινούπολης στον Άγιο Μάρκο, για τη Νίκη της Σαμοθράκης στο Λούβρο, για το Ναό της Περγάμου στο Βερολίνο, για τα γύψινα ομοιώματα στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Εγώ θα σας δανείσω απ΄το μισθό μου και η Δέσποινα που είναι δεξιά και μου θύμισε πως οι Ελληνίδες έλιωναν τα κοσμήματα τους για να τα κάνουν βόλια για την ιδέα της ελεύθερης πατρίδας.

Μαζί νομίζω όλοι οι πρόσφυγες, όλοι οι Έλληνες θα σας δανείσουμε, όσο μπορούμε ο καθένας, για να μειώσουμε τη ζημιά και να μη βλέπουμε πια τη χαιρέκακη ικανοποίηση αυτών που καθοδήγησαν και ζουν ακόμη από τις αρπαγές του πολιτισμού μας, από την διάβρωσή μας με τις μίζες τους, αυτών που με κυνισμό και απληστία σήμερα οργανώνουν τις νέες λεηλασίες.

Σας παρακαλώ ζητείστε πρώτα από τους Έλληνες να βοηθήσουμε την πατρίδα μας , με τους δικούς μας όρους, με τα δικά μας Μαθηματικά και με την δική μας Ψυχή.

Ζητείστε δάνειο απο τους ευπατρίδες, απο τους εύπορους αλλά και απο τους μισθωτούς και από τη μητέρα μου που είναι συνταξιούχος του ΟΓΑ.Είμαι βέβαιη πως είμαστε όλοι εδώ.

Σας ευχαριστώ"